Hoppa till innehåll

SFI komboutbildning Kock - Klassrum Dag

Restaurang och Livsmedel

Klassrum, dag, 1500 poäng

SFI kombinationsutbildning för kockar vänder sig till dig som behöver utveckla dina kunskaper i svenska och önskar arbeta inom restaurang och storkök – och livsmedelsbranschen. Utbildningen omfattar 1500 poäng vilket innebär heltidsstudier och kräver 40 timmars arbete (20 poäng) per vecka. Utbildningen är studiemedelsberättigande genom CSN. 

Under utbildningen får du lära dig grunderna i matlagning och kökshantering genom både teoretisk undervisning och praktiskt arbete i kök. I utbildningen ingår arbetsplatsförlagt lärande (APL). Praktiken sker i tre APL perioder, 4 veckor per period. Den är på heltid och obligatorisk. APL måste genomföras av alla även om du redan arbetar eller har arbetat inom restaurang och livsmedel. 

Undervisning sker på dagtid, fördelat mellan skolans restaurangkök, i klassrum och digitalt och du behöver ha tillgång till dator.  Samtliga examinationer sker på plats på skolan och kan genomföras såväl skriftligt, praktiskt som muntligt. 
 
Det unika med vår utbildning är att den är inriktad mot det nordiska skafferiet med koppling till vegetarisk matlagning samt närodlat i säsong. 

Förkunskapskrav

Du behöver ha läst klart SFI kurs B. Vi ber dig att infoga dina tidigare SFI betyg när du söker utbildningen. 

Ämnes-/kursplan

RLXACH

Anmälningskod

RLXACH-KSO-KD

Skolform

Gymnasial utbildning

  • Bageri Nivå 1 (BAGI1000X)
  • Livsmedels- och näringskunskap Nivå 1 (LIVM1000X)
  • Livsmedelshygien Nivå 1 (LIVS1000X)
  • Matlagning Nivå 1 (MATG1000X)
  • Matlagning Nivå 2 (MATG2000X)
  • Matlagning Nivå 3 (MATG3000X)
  • Matlagning Nivå 4 (MATG4000X)
  • Matlagning Nivå 5 (MATG5000X)
  • Servering Nivå 1 (SERR1000X)
  • Servering Nivå 2 (SERR2000X)
  • Service och bemötande Nivå 1 (SERV1000X)
  • Utbildning i svenska för invandrare kurs C, studieväg 2 (SFIKUC92)
  • Utbildning i svenska för invandrare kurs C, studieväg 3 (SFIKUC93)
  • Utbildning i svenska för invandrare kurs D, studieväg 2 (SFIKUD92)
  • Utbildning i svenska för invandrare kurs D, studieväg 3 (SFIKUD93)
  • Orienteringskurs (VGYOR1B)

Antal Kursstarter: 1

Filtrera

Rensa
Filtrera sökresultat
Startdatum
1
Skolor
  1. Kursstart 5708233

    Kursstart
    Ansökan stänger
    Slutdatum

    Beskrivning

    Kurspaketet omfattar 1500 poäng och riktar sig till dig som vill utveckla dina kunskaper i svenska språket samt arbeta inom restaurang- och livsmedelsbranschen. Studierna ges på heltid med studieuppehåll under sommaren och julen. 
     
    Undervisning sker både i klassrum och i skolans restaurangkök. Du behöver ha tillgång till dator och vara tillgänglig för digitala lektioner. 
     
    Samtliga examinationer sker på plats på skolan och kan genomföras såväl skriftligt, praktiskt som muntligt. 
     
    Som elev hos oss på kockutbildningen i Södertälje är du en del av arbetet med skolans restaurang Västan, där du får praktisera dina kunskaper som kock, kallskänka men även som serveringspersonal. 
     
    I utbildningen ingår obligatorisk APL (arbetsplatsförlagt lärande). Praktikplats tillhandahålls av skolan och sker i perioder om fyra veckor på heltid. APL måste genomföras av alla även om du redan arbetar eller har arbetat inom restaurang- och livsmedelsbranschen.