Hoppa till innehåll

Frisöraspirant Klassrum

Hantverk

Klassrum, dag, 1500 poäng

Frisöraspirant
 

Förkunskapskrav

Lägst grundskolekompetens. Godkänt i svenska/svenska som andraspråk grundläggande eller motsvarande.

Ämnes-/kursplan

HVXAAN (Länk till extern sida.)

Anmälningskod

HVXAAN-KD

Skolform

Gymnasial utbildning

Kurser (9 st)

2 Kursstarter

 1. Kursstart 4533869

  Kursstart
  Ansökan stänger
  Kurslängd
  Skola
  Movant AB
  Slutdatum
  Antagningsbesked
  Studietakt

  Kursen förekommer på följande platser

  Beskrivning

  Frisöraspirant
  Nationellt yrkespaket med kurser från hantverksprogrammet utformat för att kunna avlägga delprovet för frisöraspiranter motsvarande Frisörföretagarnas nivå 1 som är en del av gesällprovet för frisörer.
  I utbildningen ingår APL som omfattar minst 15%. Utbildningen är studiemedelsberättigad och du bekostar din kurslitteratur själv. 
  För att bli en skicklig frisör krävs en bra grundutbildning och en plats för färdigutbildning.
  En frisör arbetar med olika hantverkstekniker som klippning, styling och färg.
  Du ska kunna utföra ditt hantverk samtidigt som du ska ge service till och bemöta kunder.Efter yrkespaketet följer färdigutbildning på ett frisörföretag i 2 000 timmar innan du kan avlägga det slutliga gesällprovet och bli behörig frisör.

  Utbildningen har inga extra Kostnader, dvs det tillkommer inte Kostnad för material. 

  Kurslokal: Bromma, Linta gårdsväg 5, 168 74 Bromma.
  Utbildning är på heltid: Måndag - Torsdag, Kl. 08:00 - 15:00.

 2. Kursstart 4627145

  Kursstart
  Ansökan stänger
  Kurslängd
  Slutdatum
  Antagningsbesked
  Studietakt

  Kursen förekommer på följande platser

  Beskrivning

  Vill du utbilda dig till frisör? Då har du hittat rätt! 
   
  Style Educations frisörutbildning har funnits sedan 2006 och har utbildat många duktiga frisörer som i dag driver egna salonger, arbetar som anställda och inom mode tex i tidningar och gör stora visningar för andra frisörer.
   Yrket går ut på att vara kreativ och skapande. Det kan vara glamoröst ibland, riktigt roligt, men det kan även vara tungt då du står upp i långa dagar. Du måste även vara social och trevlig när det kommer till att bemöta dina kunder.
  Utbildningen kräver inga förkunskaper inom frisöryrket, vi lär dig allt från grunden. Under utbildningen kommer du lära dig grunderna inom dam- och herrfrisöryrket med hög verklighetsförankring i vår elevsalong. Du blir väl förberedd inför del- och gesällprov som är grunden till att kunna arbeta som behörig frisör. Du läser utbildningen på heltid, där lärarledd undervisning kombineras med egna studier måndag till fredag kl. 09.00 - 17.00, under 62 veckor. 
  Utbildningen bedrivs i en modern och fin skollokal och har en elevsalong i Palmfeltscenter vid Globens Tunnelbana. I utbildningen ingår även APL som följer branschens arbetstider. Ett verktygskit som används i utbildningen bekostas av dig själv - priset på kittet är ca 6500 kr. Verktygskitet är din privata ägodel och du kommer att ha användning av den efter dina studier också.

  Varmt välkommen med din ansökan!