Hoppa till innehåll

Kockutbildning

Restaurang och Livsmedel

Klassrum, dag, 1650 poäng

Restaurang- och livsmedelsutbildningen är en gymnasial yrkesutbildning som omfattar ett paket med ett antal olika kurser fördelat över flera studieperioder.

Minst 15% av utbildningen består av arbetsplatsförlagt lärande (APL) då skolan ordnar en handledare för dig på en arbetsplats inom lämplig verksamhet där du får arbeta med kursmålen i arbetslivet. Praktiken sker vanligtvis i perioder om fyra veckor på heltid och är obligatorisk. APL måste genomföras av alla även om du redan arbetar eller har arbetat inom restaurang- eller livsmedelsbranschen.

1500 poäng innebär heltidsstudier och kräver 40 timmars arbete (20 poäng) per vecka. Utbildningen är studiemedelsberättigande genom CSN.

Undervisning sker både i klassrum och i skolans restaurangkök. Det unika med utbildningen är att du som elev får praktisera dina kunskaper i skolans personal- och elevmatsal, som kock, kallskänka men även som serveringspersonal. 

Det här kan du förvänta dig av utbildningen:

Arbetsmarknadens krav: Om gymnasial yrkesutbildning på Vuxenutbildningen i Södertälje: 
https://www.sodertalje.se/skola-och-forskola/utbildning-for-vuxna/vuxenutbildningen/utbildningarochkurser/Yrkesutbildningar/

Förkunskapskrav

Du behöver ha läst klart grundläggande svenska som andra språk eller gått klart grundskolan. Vi ber dig att infoga ALLA dina tidigare gymnasiala betyg när du söker utbildningen.

Obs! Obligatoriskt nivåtest för alla som söker kurspaketen: Vård och omsorg, Barnskötare/elevassistent och Restaurang och livsmedelsutbildningen, sedan januari 2019.

Läs mer om nivåtest: https://www.sodertalje.se/skola-och-forskola/utbildning-for-vuxna/vuxenutbildningen/nivatest/


 

Ämnes-/kursplan

RLXAAR

Bilaga

Anmälningskod

RLKOCK-KSO-KD*

Skolform

Gymnasial utbildning

Extern länk

Om Vuxenutbildningen (Länk till extern sida.)

Kurser (15 st)

0 Kursstarter

  • Det finns inga kursstarter att ansöka till.