Barnskötarutbildningen - Distans
Barn och fritid
Distans, 1450 poäng
Barnskötarutbildningen är en gymnasial yrkesutbildning som omfattar ett grundpaket följt av en fördjupning för barnskötare med totalt 1450 poäng.
15 % av utbildningen består av arbetsplatsförlagt lärande (APL). Praktiken sker i två perioder, 5 respektive 6 veckor på heltid och är obligatorisk. APL måste genomföras av alla även om du redan arbetar eller har arbetat inom barnomsorgen.
1450 poäng innebär heltidsstudier och kräver 40 timmars arbete (20 poäng) per vecka. Utbildningen är studiemedelsberättigande genom CSN.
Distansundervisning innebär självständiga studier och kräver studievana och god förmåga att hantera digitala hjälpmedel. Undervisningen ges med stöd av webbplattformen Vklass men innefattar även fysiska träffar på skolan. Du behöver därmed ha tillgång till dator samt vara tillgänglig för fysiska träffar minst 1 dag per vecka. Vi finns på Västergatan 2 i Södertälje.
Samtliga examinationer sker på plats på skolan och kan genomföras såväl skriftligt, praktiskt som muntligt.
Det här kan du förvänta dig av utbildningen:
- Utbildningen förbereder dig för ett arbete med uppgifter som är knutna till pedagogisk verksamhet. Du lär dig att bygga en professionell relation med barn, elever och kollegor.
- Förutom kurserna med pedagogisk inriktning läser du även svenska 1 eller svenska som andraspråk 1 och samhällskunskap 1a1, som är ett krav för att få arbeta med barnomsorg i Södertälje kommun.
- Den arbetsplatsförlagda praktiska delen av utbildningen skapar goda möjligheter till att knyta kontakter med arbetsgivare som ofta kan leda till anställning.
Förkunskapskrav
Du behöver ha läst klart grundläggande svenska som andra språk eller gått klart svensk grundskola, årskurs 1-9. Vi ber dig att infoga ALLA dina tidigare betyg på grundläggande och/eller gymnasial nivå när du söker utbildningen.
OBS! Obligatoriskt nivåtest för alla som inte gått svensk grundskola, årskurs 1-9.
- Efter ansökan kommer du att kallas till ett digitalt nivåtest via den e-postadress som du skrivit i din ansökan.
- Nivåtestet säkerställer att du har tillräckliga förkunskaper i svenska språket för att klara av yrkesutbildning på gymnasial nivå.
- Om ditt nivåtest visar att du inte har tillräckliga förkunskaper kommer du att antas till en studieförberedande orienteringskurs (tio veckor) där du läser yrkesrelaterad svenska. Därefter börjar ditt kurspaket. Orienteringskursen är studiemedelsberättigande genom CSN:
Läs mer om nivåtest:
https://www.sodertalje.se/skola-och-forskola/utbildning-for-vuxna/vuxenutbildningen/nivatest/
Ämnes-/kursplan
BFXBFR (Länk till extern sida.)
Bilaga
Anmälningskod
BFXBFR-KSO-DI
Skolform
Gymnasial utbildning
Extern länk
Om yrkesutbildningen (Länk till extern sida.)
Kurser (15 st)
- Grundläggande vård och omsorg (GRUGRD0)
- Hälsopedagogik (HALHAL0)
- Barns lärande och växande (PEDBAS0)
- Kommunikation (PEDKOU0)
- Lärande och utveckling (PEDLÄR0)
- Människors miljöer (PEDMÄI0)
- Pedagogiska teorier och praktiker (PEDPED0)
- Pedagogiskt ledarskap (PEDPEG0)
- Pedagogiskt arbete (PEGPEA0)
- Skapande verksamhet (PEGSKP0)
- Samhällskunskap 1a1 (SAMSAM01a1)
- Etnicitet och kulturmöten (SOIETN0)
- Specialpedagogik 1 (SPCSPE01)
- Svenska som andraspråk 1 (SVASVA01)
- Svenska 1 (SVESVE01)
Antal Kursstarter: 1