Kock Klassrum
Restaurang och Livsmedel
Klassrum, dag, 1200 poäng
Kock Klassrum
Arbetsuppgifter
Som kock arbetar du med att planera, förbereda och tillaga maträtter samt presentera maten på ett tilltalande sätt. Att skapa menyer och göra inköp kan också ingå i arbetsuppgifterna. Som kock behöver du ha god kunskap om hygien på arbetsplatsen och i hanteringen av livsmedel. Du behöver också veta mycket om olika ingredienser och allergier. Exempel på arbetsplatser kan vara restauranger, hotell, skolkök, storkök, matbutiker, personalmatsalar, provkök eller inom livsmedelsindustrin. I restauranger lagar du maträtter efter gästernas beställningar. I storkök, skolkök och personalmatsalar brukar ett fåtal maträtter lagas i större mängder. I ett kök kan det vara varmt och hög ljudnivå. Arbetstempot kan vara högt under vissa delar av ditt arbetspass och tunga lyft förekommer i arbetet. Beroende på arbetsplats så kan arbetstiderna variera mellan dagtid, kvällstid och helger.
Förmågor
I arbetet kan det i perioder vara mycket att göra och därför är det bra om du är stresstålig och kan arbeta under tidspress. Det är också viktigt att du kan planera ditt arbete, arbeta med flera saker samtidigt, kunna samarbeta med andra i köket och vara kreativ för att kunna kombinera olika smaker och presentera maten på ett tilltalande sätt.
Framtidsutsikter på arbetsmarknaden
Arbetsförmedlingen tar fram prognoser för arbetsmarknadens behov. Klicka på länken för att se Arbetsförmedlingens prognos för Kock.
Länk:Kock
Ämnes-/kursplan
RLXACE (Länk till extern sida.)
Anmälningskod
RLXACE-KD
Skolform
Gymnasial utbildning
Kurser (9 st)
- Livsmedels- och näringskunskap Nivå 1 (LIVM1000X)
- Livsmedelshygien Nivå 1 (LIVS1000X)
- Mat och dryck i kombination Nivå 1 (MATD1000X)
- Matlagning Nivå 1 (MATG1000X)
- Matlagning Nivå 2 (MATG2000X)
- Matlagning Nivå 3 (MATG3000X)
- Matlagning Nivå 4 (MATG4000X)
- Matlagning Nivå 5 (MATG5000X)
- Service och bemötande Nivå 1 (SERV1000X)
Antal Kursstarter: 1