Hoppa till innehåll

Kockutbildningen - Klassrum dag

Restaurang och Livsmedel

Klassrum, dag, 1650 poäng

Kockutbildningen vänder sig till dig som önskar arbeta inom restaurang – och livsmedelsbranschen. Det unika med vår utbildning är att den är inriktad mot det Nordiska skafferiet med koppling till vegetarisk matlagning samt närodlat i säsong.

Efter utbildningen kommer du att kunna arbeta med matlagning i en privat eller offentlig verksamhet. I din yrkesroll är dina kunskaper kring ett arbete med kalla och varma rätter mycket viktiga. Samtidigt krävs det att du har en välutvecklad förmåga att kommunicera och bygga relationer med dina kollegor på din arbetsplats. Arbetet är spännande och varierande samtidigt som det ställer krav på professionalitet och kompetens.

Du kommer att ha möjlighet att arbeta inom en rad olika verksamheter där inriktningen och arbetsuppgifterna varierar. Du förväntas även att kunna samverka, samarbeta, planera, genomföra och utvärdera din matlagning. Det ställs höga krav på ansvar, kvalitetsmedvetenhet och företagsekonomisk förståelse. Kundbemötande är en mycket viktig faktor, likaväl som dina färdigheter att arbeta med traditionella och moderna hantverksmässiga metoder. Inom ditt framtida arbete läggs stor vikt vid dina kunskaper om livsmedel, hygien, näringslära och specialkoster, samt etiska frågor inom hela livsmedelskedjan.

Utbildningen omfattar 1650 poäng och ges på heltid. Utbildningen är CSN-berättigad och behörighetskravet är att du ska ha betyg i svenska eller svenska som andra språk på grundläggande nivå.

I utbildningen finns tre APL perioder, 4 veckor per period. Det innebär att du paras ihop med en handledare som du får följa i en lämplig verksamhet för att kunna arbeta med kursmål ute i arbetslivet.
 

Förkunskapskrav

Du behöver ha läst klart grundläggande svenska som andra språk eller gått klart svensk grundskola, årskurs 1-9. Vi ber dig att infoga ALLA dina tidigare gymnasiala betyg när du söker utbildningen.

Obs! Obligatoriskt nivåtest för alla som inte gått svensk grundskola, årskurs 1-9.


Läs mer om nivåtest: 
https://www.sodertalje.se/skola-och-forskola/utbildning-for-vuxna/vuxenutbildningen/nivatest/


 

Ämnes-/kursplan

RLXAAR

Bilaga

Anmälningskod

RLKOCK-KSO-KD

Skolform

Gymnasial utbildning

Extern länk

Om yrkesutbildningen (Länk till extern sida.)

Kurser (15 st)

1 Kursstart

  1. Kursstart 4827247

    Kursstart
    Ansökan stänger
    Slutdatum

    Beskrivning

    Kurspaketet omfattar 1650 poäng och riktar sig till dig som vill arbeta inom restaurang- och livsmedelsbranschen. Studierna ges på heltid med studieuppehåll under sommaren och julen.

    Undervisning sker både i klassrum och i skolans restaurangkök. Du behöver ha tillgång till dator och vara tillgänglig för digitala lektioner.

    Som elev hos oss på kockutbildningen i Södertälje är du en del av arbetet med skolans restaurang Västan, där du får praktisera dina kunskaper som kock, kallskänka men även som serveringspersonal.

    I utbildningen ingår obligatorisk APL (arbetsplatsförlagt lärande). Praktikplats tillhandahålls av skolan och sker i perioder om fyra veckor på heltid. APL måste genomföras av alla även om du redan arbetar eller har arbetat inom restaurang- och livsmedelsbranschen.


    Elever på vuxenutbildningen i Södertälje berättar om kockutbildningen: https://dreambroker.com/channel/l7v8p1bx/jxnb0dcb